Voksenkostumer

Sådan en maske vil jeg gerne have på til fastelavnsfesten, udbrød Magnus på 9 år, da han på fjernsynsskærmen fik øje på en nogenlunde jævnaldrende dreng, der var klædt ud til en eller anden form for fest, som meget vel også kunne være en fastelavnsfest.

Om knap et par uger skal Magnus til fest i den fritidsklub, som han frekventerer efter skoletid, og klubbens pædagoger har arrangeret tøndeslagning og samtidig bedt om, at børnene møder op i fastelavnskostumer af en eller anden slags. De har også bedt om, at man ikke ofrer det hvide ud af øjnene på kostumerne, for det skal helst ikke danne præcedens, at der skal bruges for mange penge på børnenes kostumer til de årlige fastelavnsfester. Der skal vel også være plads til lidt voksenkostumer?

Og jeg må da bestemt også erkende, at hvis Magnus kun ønsker en ansigtsmaske som den, han nu så i fjernsynet, så er der ikke ligefrem tale om den store udskrivning for os. Han har nemlig på forhånd sagt, at han gerne vil klædes ud som pirat, og til det brug kan han overtage et kostume fra sin storebror, som vist er kommet i en alder, hvor man ikke længere gider at klæde sig ud.

Det er lidt anderledes med vores yngste, Mia, som er i gang med sit sidste år i børnehaven, idet hun efter sommerferien skal starte i skole, og hun ser frem til det med stor forventning at skulle starte i 0. klasse.

Men Mia skal også til fastelavnsfest i børnehaven, og med hensyn til hendes udklædning har vi det problem, at hun ikke har en storesøster, hvis aflagte kostume hun eventuelt kunne låne, og hun skal selvfølgelig ikke have det samme på som sidste år. Dels ville det være synd for hende at møde op i det samme to år i træk, dels kan hun sikkert ikke passe kostumet fra sidste år mere.

Jeg har spurgt Mia, hvad hun gerne vil klædes ud som, og hun er helt fast besluttet på, at hun skal være en yndig prinsesse. Det er heller ikke det store problem, for jeg har noget stof liggende, så jeg nemt kan sy et tylskørt til hende, og så skal hun bare have et par lange stockings på indenunder.

Men Mia er ikke helt tilfreds med sit hår, for hun er ret kortklippet for tiden, og i hendes øjne har en rigtig prinsesse langt, lyst hår. Og da jeg nu slipper ganske billigt fra den øvrige del af hendes kostume, så synes jeg nok, det er relevant at gøre noget for at efterkomme hendes ønske med hensyn til håret.

Derfor har jeg været på nettet for at søge efter parykker til den slags lejligheder, og det er heldigvis ikke noget problem, for der er i flere forskellige webshops masser af udvalg at gå efter, og det er heldigvis til særdeles rimelige priser, for selvfølgelig er det billige parykker af et eller andet kunststof, men det er jo også godt nok til den slags lejligheder. Nu har jeg bestilt en, så hun skal nok blive en flot prinsesse.

Samtidig bestilte jeg et medlemskab af det, der vist i dag er den mest effektive og nemme slankekur: Slankeskolen.

Disclaimer