Store damer

Jeg ved ikke, hvor stor du er. Jeg ved bare, at jeg savner min store mand. Han er taget til over til sine forældre, der bor ved Stillehavets kyst. Oppe i Canada. Og hvis vi ikke havde børn, så ville jeg være taget med ham. Men vi – mine børn og jeg – er nødt til at blive herhjemme. Selvom vi har fjernundervisning og sådan teoretisk godt kunne befinde os på den anden side af kloden, så vil det være uansvarligt af os at rejse med min mand.
Han er hjemme hos sine forældre, fordi de har problemer med sygdom. Han vil gerne være hos sin far, som muligvis ikke vil være iblandt os til næste jul. Forståeligt og derfor skal han naturligvis ikke have dårlig samvittighed overfor os.

Store størrelser

Vores børn forstår det godt og gør meget for at holde sig vågne, så de lige kan nå at sige godmorgen til ham, inden de skal i seng. Jeg ved, at de savner ham lige så meget, som jeg gør. Vi har talt meget om ham og deres bedsteforældre. De kan godt huske dem fra dengang for 3 år siden, hvor vi var derovre alle sammen for at besøge dem. Det var en stor oplevelse. Ikke kun sådan familiemæssigt. Også turistmæssigt. Vi så den smukke natur. Vi så bjerge og havet. Og hvaler. Og vi så virkeligt store mennesker. Mine børn taler stadigvæk om det. De var sådan set ikke forbavset over at se, at der er store mennesker. Det, de var forbavsede over, var at se, hvor mange der var. Og noget, som de lagde mærke til, men som vi – min mand, og jeg – slet ikke tænkte over, var, at der er mange forretninger, der sælger tøj i store størrelser til kvinder. Især tøj til store mænd. De havde faktisk ret i deres observation.

Overvægtige

Min dreng fortæller stadigvæk om det til sine klassekammerater, når de skyper og taler om ferier, de har været på. Han fortæller dem om, at der er mange flere store og rent ud sagt overvægtige mennesker i den by, som hans far kommer fra.
Når jeg tænker på besøget derovre, kan jeg ikke lade være med at grine lidt. Der skete nemlig det, at min mand ville have en ny jakke. Han skulle ud og fiske sammen med sin far. Så vi skulle se på jakker til mænd. Vi havde sagt til vores børn, at vi skulle finde en god jakke til deres far. De havde så set på os med store øjne og spurgte, om vi så skulle ind i en af forretningerne med tøj i store størrelser. Deres far er godt nok stor. Men han er ikke så stor. Han er høj og kraftig. Men ikke oppe i størrelse 7XL.
Så vi måtte bruge tid på at forklare dem, at de ikke behøvede at være bange for at blive tromlet ned af fede mennesker. Vi skulle ’kun’ se på en god og vandtæt jakke til fiskebrug. Sådan en af dem med mange lommer og vandtæt hætte. Vejret kan være ret voldsomt derovre.

Disclaimer