Rav i den

Min søde kæreste har netop afsluttet et besøg i København, og det var faktisk hendes første besøg i Danmarks hovedstad. en af de ting, hun især hæftede sig ved, var de mange butikker, der sælger smykker af rav. Rav er jo så dansk, som noget kan blive, men for hende, der stammer fra en anden del af Europa, var det en stor oplevelse at se de mange fabelagtigt smukke smykker, der er fremstillet af det, der engang var harpiks fra fyrretræer. Fascinerende at tænke på, at sådan en klump rav er millioner af år gammel! En ting hun dog ikke forstod var, hvorfor der ikke fandtes nogle maskuline smykker i rav. Smykker til mænd – som disse her – er jo populære.Hun oplevede selvfølgelig mange andre ting, og udover det med rav, var det især de absurde priser på alting, der gjorde indtryk. Når man som hun til daglig bor i USA, er det anderledes at opleve, at en kop kaffe i et glas på en cafe nemt render op i 35-40 kroner – serveret uden gnist af service eller venlighed.

Nå – tilbage til smykkerne. Hun købte en ring til sin søster og en anden til sin mor, men hun ville faktisk gerne have fundet noget til mig også. Men de fleste steder på Strøget handlede det udelukkende om piercingsmykker som dem her: http://www.marjoe.dk/shop/piercing-144c1.html

Det er jo altså ikke hverken min eller hendes stil at bore huller i kroppen. Men bevares – for dem, der kan lide den slags, er det jo fint nok, så længe de ikke hænger smykker i ansigtet, som jeg har set nogle gøre. Det er altså direkte frastødende!

Mænd med smykker er helt OK – men ringe i næsen, i øjenbrynene og hvad ved jeg? Nej – det holder altså bare slet ikke!

Hun tog endda en tur til Malmø for at se, hvad hun kunne finde, og der blev hun rådet til at købe smykker til mænd på nettet i stedet. Faktisk fremhævede de denne netbutik. Det er jo en dansk butik, der sælger til det svenske marked, og ser vi på svenske drenge, er de jo stadig kendetegnede ved svenskerhår og en hang til billig sprit. Eller er det bare en fordom nu?

Anyway: Det endte med, at hun ikke købte nogen smykker til mig. JEg fik så i stedet en helt anden gave, og det kan da være, jeg skal fortælle mere om det i et andet indlæg? Hvad siger du?

 

 

Disclaimer