Postopak

Postopak? Tja – umiddelbart er det ikke et af de mest kendte firmaer i Danmark, men indirekte vil jeg næsten æde min gamle hat på, at du meget hyppigt ser deres produkter i hverdagen. Kan du gætte, hvad de laver? Hvis jeg nu siger postkasseanlæg til både indendørs og udendørs brug – ringer det så en klokke? Du ser dem, når du går ind i en trappeopgang i et lejlighedskompleks, når du går ind i et rækkehusområde og mange andre steder. Det er dem, der laver en meget stor del af de postkasser, hvor Post Danmark afleverer posten.

Postkasser til lejligheder

Ind ad døren – og meget tæt på den ser du dem: Smukt opsatte postkasser – én til hver lejlighed. Sådan er reglerne nemlig: Hver lejlighed skal have sin egen postkasse. Og ikke bare en hvilken som helst kasse. Den skal overholde diverse regler, der er opstillet i både bygningsreglementet og i Postloven. Og designmæssigt skal de jo altså også helst se godt ud, ikke. Derfor er det en smule kompliceret at ramme alle regler og krav på én gang, når det handler om postkasser til lejligheder.

Udendørs postkasseanlæg

Lad os lige se, hvad det egentlig er, vi taler om her:

Udendørs postkasser
Postkasseanlæg til udendørs brug fra Postopak

Ser du på billedet herover, ser du tydeligt, hvordan der er tænkt på både design i relation til omgivelserne og så den robusthed, der jo skal til, når det gælder postkasser til udendørs opstilling.

Regn, stormvejr og – ikke mindst – vandaler og hærværksfolk er, hvad postkasserne skal kunne modstå i årevis. Derfor er det solide materialer, der er benyttet. Der er også solide låse monteret, der sikrer bedst muligt mod indbrud.

Lukketøjet giver en ret god beskyttelse mod hærværk i form af kanonslag og andet, som småt begavede mennesker kan finde på at smide i en postkasse omkring nytåret.

Det store billede

Det er egentlig pudsigt så lidt, vi mennesker tænker over alle de detaljer, der udgør helheden, ikke? Postkasserne både udendørs og i en bygnings trappegang er faktisk en ret stor del af det synsindtryk, vi får, når vi kommer til stedet. Derfor er den designmæssige del af et postkassesystem ganske vigtigt. Du kan jo ikke forestille dig lyserøde postkasser på billedet herover, vel?

Nu om dage fås også ganske særlige låse, der er nærmest umulige at bryde op, og det er en del, der skal overvejes i relation til det område, hvor postkasserne skal opstilles. Er det et område med megen kriminalitet, er det endnu vigtige at sikre posten. Og desværre er det jo ofte i netop lejlighedskomplekser, at koncentrationen af kriminelle er størst.

Uanset hvad: Vi håber, at denne lille artikel har givet et indblik i, at et postkasseanlæg er MEGET mere end en firkantet kasse af blik, hvor postbudet smider dagens post.

 

 

 

Disclaimer