Indkomstkrav

Bankerne i dag sætter nogle forskellige indkomstkrav efter, hvor mange penge du skal låne af dem. Det er selvfølgelig rigtig træls for de, der gerne vil låne nogle penge, men ikke har en særlig høj indkomst. Det må dog siges, at det desværre er en nødvendighed for at banksektoren skal kunne køre rundt. Når banken låner dig penge, så tænker den faktisk kun på 3 ting: sikkerhed, sikkerhed og sikkerhed. Du kan dog optage et kviklån uden sikkerhed, men der er renten meget højere.

Det er det absolut mest vigtige, og her er hvorfor. Banken skal hele tiden sørge for, at så mange som mulige af deres udlån kommer tilbage igen, fordi det er altafgørende for forretningen. Her kommer et lille eksempel på det:

Hvis jeg låner 100 kroner med 5% rente, så skal jeg have 105 kroner igen, og så har jeg tjent 5 kroner, hvis pengene kommer. Hvis jeg gør det igen, har jeg altså tjent 10 kroner i alt. Det vil sige, at jeg skal låne de 100 kroner til 5% rente 20 gange, før jeg har tjent det beløb, som jeg egentlig lånte ud, altså 100 kroner. Hvis så jeg i stedet kun får gjort det 10 gange og har tjent 50 kroner, men der pludselig er en, der ikke betaler tilbage, så mister jeg 100 kroner og har kun tjent 50 kroner. Det vil altså samlet set sige, at jeg med disse tal skal sørge for at det er færre en hver tyvende kunde, der ikke betaler pengene tilbage – ellers får min forretning underskud.

Netop pga. dette er det helt essentielt for banken, at den kan være sikker på, at du har råd til at betale den pengene tilbage igen. Indkomstkravet er heldigvis blot en af flere muligheder for at forsikre dem om dette. Hvis du ikke tjener særlig mange penge, kan du altså stadig låne mange penge, hvis du har en høj værdi at sætte som sikkerhed for kviklånet, se her: https://trygt.dk/kviklaan

Det kunne f.eks. være ejendom eller biler. For at sørge for sikkerhed i lånet vil banken også ofte indgå en aftale med dig om, at hvis du ikke kan betale pengene tilbage, så overtager banken ejerskab af det hus, du har lånt penge til at købe. På den måde vil de alligevel få de fleste af deres penge tilbage.

Så hvis du gerne vil låne penge, om det er et kviklån eller et forbrugslån, så bliver det nok svært at få en god rente, hvis du hverken har høj indkomst eller store værdier.

Disclaimer