Grundighed ja tak

Jeg gør rent derhjemme ret tit. Jeg kan lide det og slapper af med det. Jo, den slags mærkelige mennesker findes. Jeg har mine faste rutiner og kommer gennem rengøring i mit hjem på samme måde hver gang.

Derfor blev jeg lidt overrasket, da jeg en dag så en liste i et ugeblad over alle de steder, folk ofte glemmer at gøre rene under deres normale rengøring.

Listen viste, hvor mange steder der normalt hører til en rigtig grundig hovedrengøring. Det er altså ikke steder, man skal vaske af eller gøre rent hver dag eller hver uge. Men steder, som trænger til rengøring en gang hvert kvartal eller hvert halve år.

Der var faktisk en del steder på listen, jeg nu vil have med i mit rengøringsritual. Jeg er ikke hysterisk med rengøring, men jeg kan godt se logikken i at komme alle steder og få fjernet støv og snavs.

Listen over rengøring du glemmer

Jeg har valgt et par punkter på listen over rengøring af steder, rigtig mange af os glemmer.

Fluelort på toppen af køkkenskabene, synes jeg for eksempel ikke lyder særligt lækkert. Der kan også være sådan lidt klistret og uldent på grund af at stege-os og dampe fra komfuret kan lægge sig i fred og ro oven på skabene. De kræver i hvert fald en grundig rengøring – men mange glemmer det.

Hvor tit du skal foretage en rengøring af dit køleskab – både inden i og uden på – er forskelligt fra familie til familie. Men det skal afvaskes med rengøringsmidler jævnligt.

Husk også håndtaget på køleskabsdøren og fryseren. Man kan godt have lidt kødsaft, marmelade eller tomatsaft på fingrene, når man åbner, så her skal rengøring også ske oftere, end mange husker.

På badeværelset er indersiden af brusekabinen tit svær at få pæn. Dels sidder der kalk, det kan man ligefrem se. Men der sidder også sæberester og døde hudceller, ofte gemmer de sig i kanterne og bliver rigtig ulækre, selvom du ikke kan se dem. Frem med en børste og i gang med en grundig rengøring.

Har du ikke energien til selv at lave så omfattende en rengøring, kan man købe sig til rengøringsydelser hos en rengøringsdame eller et professionelt rengøringsfirma.

De tilbyder helt sikkert også hovedrengøring, og det synes jeg er en god løsning til alle, der gerne vil have gjort grundigt rent i alle krogene, men som ikke selv lige kan overskue, hvor omfattende sådan en rengøring egentlig er.

Grundig rengøring af kontorlokaler

Pengene er givet godt ud, og det er jo ikke kun privat rengøring, der trænger til en grundig omgang. Ved erhvervsrengøring, som ofte består af helt faste daglige rengøringsopgaver, kan en hovedrengøring også være aktuel et par gange om året.

Ved erhvervsrengøring er aftalen ofte helt præcist formuleret, så du kan hurtigt lige tjekke i kontrakten, om der indgår de områder som trænger til en ekstra rengøring af og til.

Fra mit job har jeg erfaring med en god leverandør af erhvervsrengøring og sikkert også af privat rengøring. Det er et rengøringsfirma i Århus, som har hjemmesiden aarhusren.dk.

Disclaimer