god og billig låsesmed på job

God OG billig låsesmed?

Nu er du ved at være ret træt af dig selv. Du har endnu engang præsteret at glemme nøglerne til huset. Det er hamrende irriterende. Du ved godt, hvor de er – nøglerne. De ligger inde i entréen. På hylden oppe over skoene. Der smider du dem hver aften. Og det er derfra, du tager dem med dig hver morgen. Heldigvis kender du en billig låsesmed her, som du kan ringe til. Du har efterhånden opbygget et venskab med ham. Det sker nemlig mindst en gang om måneden, at du glemmer dine nøgler. Enten inde i entréen eller på kontoret.

Han er parat

Du ringer til den billige låsesmed. Han siger, at han vil være hos dig snarest. Du kan høre, at han griner lidt. Det må han gerne. Du ved nemlig, at han ikke griner af ondskab. Du ved, at han vil komme så hurtigt, han kan, så du kan komme ind i varmen. Det er nemlig koldt at stå her en aften i oktober og vente. Du kan bare ikke gøre så meget andet. Jo, du kan hoppe på stedet, så du får varmen. Eller gå en lille tur: 5 minutters gang i den ene retning. 10 minutters gang i den anden. Også 5 minutter tilbage til din hoveddør. Du kan samtidigt holde øje med låsesmedens bil.

Han kom faktisk hurtigt nok

Du venter og venter. Der går 20 minutter. Der går en halv time. Du kigger på dit ur. Bliver lidt irriteret. Hvor er den billige låsesmed? Du skutter dig i kulden. Sætter dig på stenen i husets forhave. Har mest af alt lyst til at skjule dig for omverdenen. Du tænker. Hvad hedder den billige låsesmed egentlig? Du aner det ikke. Det undrer dig, at du ikke ved det. Har du altid været så ubetænksom, at du aldrig har spurgt ham om, hvad han hedder? Han har da et navn. Du sidder der på din sten i husets forhave. Du fryser og tænker, at det nok ikke er særligt sjovt at blive kaldt ud til forskellige mennesker sådan en kold aften, for at lukke dem ind i deres huse – uden så meget at blive spurgt, om der er et navn bag ved de gode reklamer for god og billig service. Det må ikke være sjovt at være kendt – blot som ’billig låsesmed’.

En halv time er lynhurtigt i København

Der er gået en halv time. Låsesmeden er endnu ikke kommet. Du rejser dig op fra stenen. Du venter. Og du jubler, da du kan se, at han nærmer sig. Du kan kende hans bil på lang afstand. Selv i mørke. Du hilser på ham, da han træder ud af bilen. Han spørger, om du fryser. Du kan se, at han griner lidt ad dig. Fortæller dig, at vi skal have gjort noget ved det der med, at du glemmer nøglen. Så han giver dig sådan et halsbånd, med en nøglering i og fortæller dig, at du skal tage det om halsen og hænge din nøgle i ringen. Ligesom et nøglebarn. Halsbåndet har en tekst på sig: ”Billig låsesmed. Ring til dette nummer.” Du kan ikke lade være med at grine. Godt at han kom.

Disclaimer