Den pokkers brand

Når nu uheldet skulle være ude efter os, slap vi faktisk forholdsvis nådigt, da der opstod en brand i vores hus, mens vi ikke var hjemme. Men vores gode naboer opdagede branden ret hurtigt og slog alarm, så da vi kom hjem senere på aftenen, var brandfolkene færdige med deres arbejde, og de havde fået begrænset ilden, så vi trods alt kunne bo i huset.

Det var tilsyneladende en kortslutning i vores varmepumpe, der startede branden, og ilden bredte sig gennem rørføringen ind til huset og antændte den indvendige del af varmesystemet, hvorfra ilden bredte sig til vores køkken og en del af alrummet. Men resten af huset, altså stuen, værelserne og badeværelset var uberørt af branden.

Alligevel var der ud fra en økonomisk betragtning tale om en del skader, selv om branden blev slukket så tilpas hurtigt, at ilden ikke havde fået fat i tagkonstruktionen. Men især i vores køkken var det gået ud over en del ting, og for eksempel var de køkken maskiner, vi havde stående på køkkenbordet, totalt ødelagt af flammerne, mens det ikke var gået ud over det, vi havde stående i køkkenskabene.

Det var et temmelig træls arbejde at skulle få udfærdiget en skadesanmeldelse til vores forsikringsselskab, og vi undgik ikke helt at komme i diskussion med selskabet om en enkelt detalje, for selskabet fandt det ikke naturligt, at vi havde en spillekonsol stående på køkkenbordet, hvor den også var blevet ødelagt af ilden.

Men heldigvis havde jeg tilfældigt nogle få dage forinden taget et billede af vores søn, mens han sad i vores alrum og spillede på sin Xbox One, så jeg kunne dokumentere, at familien rent faktisk ejede en sådan, og det stillede selskabet sig tilfreds med.

Jeg kunne ikke dy mig for at blive lidt skarp i tonen overfor den medarbejder, jeg talte med i telefonen om det spørgsmål, for vi havde jo haft besøg af en taksator, og den ødelagte spillekonsol stod frit fremme, så det kunne han jo have registreret. Og jeg bryder mig bestemt ikke om at blive mistænkt for at have til hensigt at snyde.

Lidt det samme var vi lige ved at rode os ind i, da medarbejderen hos forsikringsselskabet nævnt, at det da vist ikke var så almindeligt, at en familie har to kaffemaskiner, som jeg havde skrevet på skadesanmeldelsen. Da protesterede jeg og sagde, at i min omgangskreds er det bestemt ikke ualmindeligt, for mange familier har anskaffet sig en espressomaskine ved siden af den almindelige kaffemaskine, som jo findes i formentlig alle hjem i dag.

Den kvindelige medarbejder hos forsikringsselskabet, som jeg drøftede det med i telefonen, skyndte sig at trække i land med en bemærkning om, at det er jo også dejligt med en kop espressokaffe i ny og næ. Det var tydeligt, at hun ikke ønskede at fornærme mig yderligere, og resten af samtalen forløb uden problemer.

Nu har vi netop fået afsluttet de nødvendige reparationer på huset og købt nye ting til erstatning for de ødelagte, og vi er glade for, at vi trods alt slap så billigt.

Disclaimer