De klassiske brætspil bliver ved med at være populære

Nogle ting stopper aldrig med at være populære – og har du en sommerhustur eller lignende med familien i vente, kan du næsten ikke komme udenom de gode gamle brætspil. Uanset hvor meget teknologien fylder, er det bare nogle ting, som man altid vil vende tilbage til.

Der er nemlig intet, der kan samle familie og venner som et godt gammeldags brætspil, som alle kan være i øjenhøjde omkring.

Her spiller det nemlig ingen rolle, om du er barn, voksen, stærk eller svag – spillereglerne er som oftest lette at lære, og så gælder det blot om at have heldet med sig og tænke strategisk.

Et af de helt gode klassiske brætspil er uden tvivl backgammon spillet. I backgammon spiller man nemlig én mod én om at få alle sine brikker hjem i sit indre hjemland.

Sådan spiller du backgammon

De fleste har reglerne til backgammon på rygraden, men kender du alligevel ikke til det folkekære spil, skal du bestemt ikke snydes.

Som sagt er backgammon et spil, der kan spilles af to personer. Det er et brætspil, hvorpå der er 24 punkter inddelt i fire kvadrater. Altså vil man hver især have 12 punkter foran sig, og de 12 punkter, man har, hvor spidsen vender imod én, indikerer ens hjemland, hvoraf man både har et ydre hjemland og et indre hjemland, og så går det blot ud på at få rykket sine egne brikker hjem.

Her kan du spille backgammon

Det er oplagt at hive et spil backgammon i brætspilsform frem, når der skal hygges derhjemme med enten venner eller familie – men du kan faktisk også godt spille backgammon på nettet. Det er en god løsning til dig, der gerne vil øve dig og blive bedre til næste gang, du får mulighed for at udfordre familien og vennerne. 

Disclaimer