Bedste sutteflasker

Med en sulten lille baby i huset, vil det før eller siden blive nødvendigt at anskaffe sig en sutteflaske og dertil hørende sutteflaske-sut. Markedet er bare rigtig stort, så for nybagte forældre kan det være en jungle, når man skal på jagt efter den helt rigtige sutteflaske og tilbehør. Hvad skal man egentligt vide inden man går på indkøb? 

Barnets første tid ved moderens bryst er en utrolig vigtig tid, om det er med flaske eller på den gamle måde, er en smagssag. Det er her barnet og moderen lever i symbiose, helt tæt ved hinanden og stærke bånd opstår. Ligeledes er selvfølgelig tiden der følger efter og fremover i barnets liv. I de første par år er mad den højeste prioritet. Derfor er overgangen i faserne, hvor barnet pludselig skal vendes fra sine trygge, varme og vante omgivelser, enormt vigtige. Sutteflasken er en udfasning af den første og hyggelige tid.

Det er ikke kun mødre der skal afvende barnet fra bryst til flaske eller sut. Der er også mødre som fra start, af flere forskellige grunde eller årsager har valgt ikke at brystføde sine børn på den traditionelle måde.  Der er dem som simpelthen fra naturens side, ikke kan brystamme. Uanset den aktuelle situation man står i, vil man få brug for at læse op på nogle af de vigtigste faktorer der spiller ind ved brugen af sutteflaske og sut. Her er det godt at vide hvad man skal være meget opmærksom på, inden man bare går ud og køber den første og den bedste flaske på hylderne.

Når amning skal nedtrappes og man skal vende baby fra bryst eller til sut, er det vigtigt at finde den helt rigtige sutteflaske og tut til flasken. Men hvad er det så lige for en type man så vælge?

Det kommer selvfølgelig an på hvilket behov man har. Der findes et utal af sutteflasker og sutteflaske-sutter på markedet. Der er uendelige mange designs, farver, former. Skal det være plast, glas eller andet? Skal sutte-tutten være gummi eller silikone? Og sådan kan man finde ved. Find ud af hvad der tiltaler netop dine behov. Vigtigst af alt, er lidt grundviden om sikkerhed, opbevaring og rensning af flasken og hvilket materialetyper, man skal gå langt uden om.

Ved man ikke hvad man skal gå efter, kan man som hovedregel sige; undgå produkter med bevist skadelige stoffer. Det er primært plasttyper og det kan hurtigt slås op, hvad der er farligt. Visse kemiske produkter i plast, kan nemlig udskille skadestoffer. Det er både ved gentagen brug men også under opvarmning, som sker når mælken er i flasken. Der kan nemlig frigives giftige kemikalier, som kan være både hormonforstyrrende og meget farlige for barnet.

Læs mere på Brystpumpe.dk

Disclaimer