Skønne gymnastikminder

Af og til tænker jeg tilbage på den gang, vores datter Elise endnu var barn og absolut ikke var begejstret for at dyrke gymnastik, hvilket både hendes far og jeg ellers tilskyndede hende til, fordi det i den lille by, hvor vi boede den gang, var den eneste form for sport, børnene kunne dyrke – hvis de altså ikke lige havde lyst til at spille fodbold, og det havde kun de færreste piger i byen der tilbage i 0’erne.

Men Elise fik hurtigt nogle gode veninder på gymnastikholdet for de 10-12 årige, så hun fortsatte i gymnastikforeningen, selv om hun fra starten som sagt ikke var specielt begejstret. Men det ændrede sig gradvist, efterhånden som øvelserne i gymnastiksalen blev mere udfordrende end dem, børnene som begyndere blev udsat for.

Det hjalp også, efterhånden som gymnastiksalen blev udstyret med flere og flere redskaber, for i starten var der stort set kun en gammeldags plint, en såkaldt hest samt selvfølgelige en nedspringsmåtte til at lande på efter springene over hesten.

Det var i høj grad redskabsøvelserne, Elise fandt mest udfordrende og spændende, mens øvelser på gulv ikke sagde hende så meget, ligesom hun heller ikke syntes, at øvelser i ribbe var noget særligt. Men vi kunne som forældre mærke, at hendes fysik blev styrket af gymnastikken, og det havde vi det godt med, ligesom Elise havde det godt med det kammeratskab, hun oplevede i gymnastikforeningen.

Et år, da Elise kort forinden var blevet konfirmeret, kom hun hjem efter den første træningsaften efter sommerferien og fortalte, at skolens gymnastiksal i løbet af sommeren havde fået en del nye redskaber, som hun tydeligvis var meget begejstret for. Blandt andet var der kommet nogle moderne skumredskaber, som alle på holdet var meget glade for at tumle med. De kom fra firmaet gymnashop.dk

En anden og mindre nyskabelse var, at gymnastiksalen nu også var blevet udstyret med en slags springbræt til at give et godt afsæt, når gymnasterne skulle springe højt. Elise fortalte, at sådan en hedder en trampet, og den var de også glade for, fordi de nu kunne få langt bedre afsæt til for eksempel at springe op på hesten eller plinten.

De nye redskaber var uden tvivl medvirkende til, at Elise og hendes veninder fortsatte på gymnastikholdet, selv om de nu var nået en alder, hvor mange unge mennesker opgiver den sport, de dyrker, fordi det nu handler mere om musik, diskotek og kærester.

I løbet af den vinter kom der endnu en nyskabelse i gymnastiksalen, som både gymnasterne og deres instruktør var meget glade for. Elise fortalte, at de havde fået en airtrack pro, og da min mand og jeg lidt undrende spurgte, hvad det var for en svend, forklarede Elise, at der er tale om en lang, oppustelig måtte til at udføre spring på gulv på. Den er fantastisk, når man for eksempel skal slå en række flikflak efter hinanden, for der er tale om en meget fast luftpude, så selv om man kikser et spring, risikerer man ikke at slå sig, forklarede Elise.

Men nu er det slut med gymnastikken for Elise, som koncentrerer sig om gymnasiet.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *