Mexicansk hængekøje

Min gode kollega, Hans Jørgen, er lige fyldt 65 år, og til det næste månedsskifte går han på pension efter at have været ansat i firmaet uafbrudt i 39 år. Firmaet har valgt at invitere til en lille afskedsreception for Hans Jørgen, og da han i sit arbejde har haft en temmelig stor berøringsflade til vores kunder, skal der nok komme mange til receptionen.

I vores afdeling har vi andre snakket om, hvad vi skal finde på at give Hans Jørgen i afskedsgave, og han har altid været en førsteklasses kollega, så vi er indstillet på, at han skal have en gave, der passer til situationen. Vi kender jo butikken brugskunst.dk, så vi vidste lige, hvad han skulle have 😉

En af de andre sagde forleden, at det da ville være oplagt at give ham en hængekøje, for dels har Hans Jørgen en dejlig have, hvor den kan hænge, dels er der jo noget symbolsk i at give en nybagt pensionist en hængekøje.

Lækker meksikansk hængekøje i net

Og det er selvfølgelig en helt oplagt ide, ikke mindst fordi vi ved, at Hans Jørgen holder meget af at ligge og læse en god krimi, når han rigtigt skal slappe af, og så er sådan en hængekøje jo helt oplagt, når vejret ellers er til at bruge den.

En af mine andre kolleger nævnte, at han for nylig havde set en virkelig flot mexicansk hængekøje i en forretning her i byen, og den var vi enige om vil passe helt perfekt til Hans Jørgen, som sidste år var på en ferie i netop Mexico, som han blev meget begejstret for. Den ferie har vi hørt meget om, når vi har siddet og hygget os over frokosten i firmaets kantine.

Det endte med, at jeg påtog mig opgaven med indkøbet, men jeg skulle også sikre mig, at Hans Jørgen har et passende sted i haven, hvor han kan hænge køjen op. Det vil mere præcist sige, at jeg skulle kigge forbi og sikre mig, at et par af hans store træer i haven er sådan placeret, at det passer med en hængekøje mellem dem.

Så jeg lagde vejen forbi en dag, da jeg vidste, at Hans Jørgen ikke var hjemme. Jeg fortalte hans kone om vores planer, så vi besigtigede haven sammen. Der var nu ikke nogen steder, hvor det ville passe at hænge en køje op, så jeg nævnte for Hans Jørgens kone, at så måtte vi jo købe et hængekøjestativ, så han kunne få den hængt op alligevel.

Hun var i øvrigt begejstret for vores gaveide og var sikker på, at Hans Jørgen vil blive glad for den. I hvert fald holder han meget af at sidde i den hængekøjestol, vi har i stativet deroppe på terrassen, fortalte hun og pegede på den. Se de flotte modeller af min hængekøjestol: http://www.brugskunst.dk/shop/haengekoejestol-6c1.html

Så jeg drog i byen for at få købt gaven til Hans Jørgen. I afdelingen var vi enige om, at jeg måtte bruge op til et beløb svarende til 200 kr. pr. mand, og det var så heldigt, at det nogenlunde præcist rakte til en hængekøje med stativ. Så nu er den klar til receptionen i morgen.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *