Lys i klinikken

Det var en temmelig inspirerende opgave, jeg i sidste uge løste for en kunde, som jeg ikke tidligere har haft opgaver for. Jeg har en el-installationsforretning, og for et stykke tid siden blev jeg kontaktet af en akupunktør, som er lige ved at åbne en klinik her i byen, og det var en del af indretningen af den nye klinik, som jeg fik en henvendelse om.

Sagen var, at akupunktøren havde besluttet sig for, at han gerne ville have den mest moderne og energibesparende belysning i sin klinik, som omfatter otte behandlingsrum samt et pænt stor venteværelse og så selvfølgelig nogle kontorfaciliteter.

Akupunktøren havde på en eller anden måde hørt, at jeg i min forretning for længe siden begyndte at satse meget på led belysning, fordi den type belysning jo uden konkurrence er det billigste i længden i kraft af langt lavere elforbrug samt meget længere levetid for de enkelte lysgivere.

Det er jo sådan, at led pærer som tommelfingerregel holder op til 25 gange så mange timer som traditionelle glødepærer, og samtidig giver for eksempel en 6 watt led pære stort set den samme mængde lys som en 60 watt glødepære, så den altså kun bruger en tiendedel af den energi, som glødepæren sluger.

På forhånd gennemgik akupunktøren og jeg de forskellige behov, så jeg kunne få bestilt de nødvendige varer hjem, og i sidste uge gik jeg så i gang med at montere belysningen i hele klinikken.

I hvert af de forholdsvis små behandlingsrum opsatte jeg en led lysskinne over den briks, der allerede var sat på plads i rummene, så akupunktøren blev sikret ordentlig lys til sit arbejde på patienterne.

I det pænt store venteværelse ønskede akupunktøren et stort antal små, indbyggede lamper i loftet, så her valgte jeg et led stjernespot, som i kraft af det store antal giver et udmærket lys og samtidig en god rumvirkning.

I et hjørne af venteværelset ville akupunktøren have et lille område med to borde med stole til, så de ventende patienter eller pårørende kunne sidde og læse, så over hvert af de to borde monterede jeg et led t8 lysrør i et armatur, som jeg synes klæder rummet virkelig godt, hvilket akupunktøren og hans kone faktisk var helt enig med mig i.

På klinikkens kontor havde akupunktørens kone, som skal klare det administrative arbejde på klinikken, et ønske om at få ophængt to af de traditionelle PH-lamper over det store skrivebord, som var stillet på kontoret. Det var heller ikke noget problem, og jeg foreslog hende, at jeg skulle montere dæmpbare e27 led pærer i lamperne, så hun har mulighed for at regulere, hvor kraftigt lyset skal være.

Det forslag tog hun til sig, for hun havde den holdning, at når hun skal sidde og arbejde på computeren, er det ikke rart med alt for kraftigt lys, som let giver genskin i computerens skærm, så det blev den løsning, vi valgte der.

Nu håber jeg, at det blev sidste gang, jeg har været på den klinik, for jeg bryder mig ikke om nåle.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *