Grohe er for kendere

Det var en diskussion, der var tæt på at udvikle sig til et egentligt skænderi, som vores gode venner, Claus og Hanne, havde kastet sig ud i, da vi forrige weekend besøgte dem i det sommerhus, som de købte for nogle få uger siden.

Sommerhuset er af ældre dato, og der er en hel del arbejde og udskiftninger, der skal foretages, men til gengæld fik de det også ret billigt. Claus er ikke ligefrem håndværkertypen, men han kan og vil dog gerne klare så meget som muligt selv, og det var i den sammenhæng, at han og Hanne kom op at diskutere.

De vil nemlig have udskiftet armaturet ved køkkenvasken, for det bestående er meget gammeldags med separate drejehåndtag til varmt og koldt vand. Og sådan en sølle vandhane mente Claus nu nok, at han selv kunne skrue på, mens Hanne var indstillet på at tilkalde en VVS-mand til at foretage udskiftningen.

Claus havde allerede været i et byggemarked for at se på et nyt armatur, og han havde valgt et af mærket Grohe, som de også har i køkkenet hjemme i helårsboligen. Og så var det, at Hanne kom med en bemærkning om, at når han nu havde givet over 2.000 kroner for en vandhane, så skulle han ikke risikere at ødelægge den ved at foretage sig et eller andet forkert, for så ville det i sidste ende være billigere at betale en VVS-mand for arbejdet.

Armaturer fra tyske GROHE

Claus blev sur over den mistro til hans evner og påstod, at han flere gange tidligere har monteret Grohe armaturer (og de har mange – se her), uden at de har taget skade af det. Det var vist godt, at vi var på besøg, for ellers er jeg overbevist om, at det ville have udviklet sig til et regulært skænderi mellem de to.

Min kone forsøgte at være lidt diplomatisk og få dem til at tale om noget andet, og det lykkedes hende også, da hun spurgte, om der ikke også skulle ske noget på badeværelset, som vi allerede havde konstateret lignede noget, der hørte fortiden til.

Jo, fortalte Claus og Hanne, derude skal vi faktisk have udskiftet alt VVS udstyr, for hverken toiletkummen, vaskekummen eller armaturerne ved håndvasken og i brusenichen er værd at bevare. Og det gav lidt smil på læben, da Claus lige så stille konstaterede, at han nok ikke skulle kaste sig over udskiftning af hverken toilettet eller håndvasken, for det havde han i hvert fald aldrig prøvet før.

Hanne smilede sødt og sagde, at så skulle de jo alligevel have fat i en VVS-mand, og så kunne han jo lige så godt udskifte armaturet ved køkkenvasken. Det var tydeligt at se på Claus, at han rent faktisk var lidt lettet over den situation.

Hjemme i vores helårsboliger, som ligger tæt på hinanden, har både Claus og jeg udskiftet alle de gamle glødepærer, så vi har LED belysning over hele huset. Vi har sammen beregnet, at udgiften er tjent hjem på bare et års tide, så Claus er heller ikke i tvivl om, at alle pærerne i sommerhusets lamper skal skiftes ud med LED pærer.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *