Billigt til USA og Thailand?

En af mine bekendte, Allan, er afskåret fra at tage på ferie med sin familie i sommerperioden, fordi han driver en købmandshandel og grillbar i et sommerhusområde, og det er helt naturligt i højsommeren, at han og hans kone har den bedste omsætning i forretningen.

Derfor tager de altid på ferie i løbet af efteråret og – i de økonomisk gode år – endnu en gang sent på vinteren. Her forleden fortalte han, at de til efteråret tager på to ugers ferie i Florida. Han pralede af, at han havde haft held til at købe flybilletter til bare cirka 2.500 kroner pr. styk for returrejsen, og så skal vi flyve fra Aalborg, hvor der jo er gratis parkering.

Det overraskede mig, for jeg har ikke tidligere hørt om så billige flybilletter til USA som disse, og jeg kunne derfor ikke undlade at tjekke hans beretning ved selv at foretage en søgning på en af de efterhånden mange søgemaskiner, der finder de billigste flybilletter til os. Og det viste sig faktisk, at Allan havde ret.

Det er ikke så længe siden, at jeg selv var i gang med at søge efter flybilletter, da min kone og jeg havde bestemt os for at holde en uges ferie i Paris i foråret. Nu er det faktisk ikke så tit, man støder på rigtigt billige flybilletter til Paris, fordi det er en så meget brugt destination, at der normalt ikke er tomme sæder nok til, at flyselskaberne dumper priserne. Og jeg må da også erkende, at det var dyrere for min kone og mig at flyve til Paris, end det var for Allan og hans kone at flyve til Miami.

Hos os har vi en tradition for at tage en tur til London i løbet af det sene efterår for at shoppe lidt. Hertil har jeg også haft vanskeligt ved at finde billige flybilletter, når jeg søgte i god tid. Men sidste år valgte vi at vente til en uge før den planlagte afrejse, og så var der faktisk et pænt udbud af billige flybilletter til London, som vi så kunne benytte os af.

Men man skal selvfølgelig være varsom og se sig godt for, når man selv vil købe sine flybilletter. Det måtte vi sande for et par år siden, da vi købte et par flybilletter til Thailand for at holde en vinterferie der. Det var først efter købet af billetterne, at jeg kunne konstatere, at vi kunne have købt en charterrejse inklusive hotel for stort set samme beløb. Næste gang vi skal til Thailand kigger vi direkte her: http://www.rejsepriser.dk/flybilletter/thailand/

Det er noget andet for en af mine kolleger, som i nogle år har ejet en ferielejlighed i Antalya på den tyrkiske sydkyst. De kan selvfølgelig ikke bruge færdigpakkede charterrejser, så han sørger faktisk for en gang om ugen at støvsuge søgemaskinerne for billige flybilletter til Tyrkiet, og når han så støder på nogen til en gunstig pris, skynder han sig at slå til med det samme, hvis de billetter tidsmæssigt passer med hans og hans kones ferieplaner. Nogle gange kan de komme af sted for under 2.000 kroner pr. person.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *